XAVIER MANRIQUE

IRIS

Espai expositiu: Entitat Municipal Descentralitzada.

L'Estartit.

La Natura està farcida d’energies en constant evolució, disposades a arribar a nosaltres de diferents maneres. Iris és l’energia que es nodreix de notes de color i d’espurnes de llum, i que es transforma en alegria i optimisme per impregnar el nostre alè.

Iris es serveix de la llum i del color per crear una harmonia visual plena de contrastos. Viatja des de la simplicitat fins a la complexitat per trobar preguntes en les indefinicions creades intencionadament. A partir d’aquí proposa reflexions que girin al voltant d’aquestes indefinicions i que vinguin donades des de sensacions íntimes.

El projecte vol fixar la mirada en l’interior d’aquestes indefinicions, i aprofitant la força de la llum i del color, xuclar la seva energia per vitalitzar-

nos i ajudar-nos a trobar respostes. Iris vol reflexionar en la importància que aquestes energies poden tenir per al nostre món interior. La seva cerca constant ens ha de permetre caminar amb sentit. I finalment construir un cercle on la Natura situï un entorn on les coses flueixin amb facilitat i sense obstacles, on la llum i el color siguin els catalitzadors i generadors de les energies, i on l’abstracció ens permeti dubtar de tot i tornar a iniciar el circuit.

La motivació personal del projecte es situa en un context de transició conceptual en la meva manera d’entendre la fotografia. En aquest sentit està basat en dos grans aspectes vertebradors.

En primer lloc, hi ha una cerca reflexiva sobre motivacions principals alhora de crear imatges, i que em porta cap a dos elements: La llum i el color a la Natura, que han estat sens dubte dues de les principals fonts d’inspiració que m’han empès fins ara a mirar d’expressar-me a través de la fotografia.

El segon aspecte el trobo en el futur que visualitzo fotogràficament. En ell, veig un creixent interès en l’abstracció i la conceptualització del paisatge, una cerca progressiva de indefinicions i d’essències que em donin preguntes i de vegades respostes a qüestions invisibles però inherents als paisatges fotografiats.

XAVIER. Barcelona, 1968.

Analista i programador informàtic de professió. Fotògraf aficionat, l'any 2010, amb la descoberta de la fotografia digital comença la seva formació en aquest camp de manera autodidacta realitzant també alguns cursos.

La seva fotografia es centra en la Natura, de la que és un apassionat. El seu interès està orientat en crear imatges a partir de moments efímers, buscant els detalls de formes i textures més inusuals, i aprofitant les diferents intensitats i colors de la llum. A partir d’aquí mostra un interès creixent dirigit cap a la conceptualització del paisatge, buscant en ell metàfores de la vida i reflexions personals.

Algunes de les influències fotogràfiques més importants són les de Michael Kenna per la senzillesa i el minimalisme, Sandra Bartocha per la seva creativitat, i el mestre Ansel Adams pel seu perfeccionisme.

Des de fa uns anys ha exposat regularment tant individualment com de forma col·lectiva en diferents sales i festivals. Al 2016 publica el seu primer llibre “Encisos i Guspires”, un recull d’imatges on reflexiona sobre la motivació fotogràfica que troba en el paisatge i la Natura. Dels premis obtinguts cal destacar la menció d'honor en el concurs internacional Montphoto i el Coup de Coeur en el concurs internacional de Montier-En-Der.

  • Facebook icono social
  • Instagram
  • Icono Social blogger

© contacte: amicsfoto@gmail.com