WALTER_edited.jpg

WALTER DARIO NICOLIELLO

DETENIDOS EN EL TIEMPO

Espai Expositu: Castell de la Bisbal

La Bisbal d'Empordà 

La comunitat Menonita posseeix unes 10.000 hectàrees a 40 km de Guatraché, a la província «Nueva Esperanza» de La Pampa (Argentina).

 

Aquest grup, sorgit a Suïssa l’any 1525, va expandir-se pel nord d’Alemanya i els Països Baixos durant la Reforma Protestant del segle XVI. El terme «Menonita» deriva del nom d’un sacerdot catòlic que es deia Menno Simons. Comparteixen gran part de les seves creences amb el cristianisme, encara que són anabaptistes i es declaren un moviment pacifista.

 

No admeten l’ús de mètodes anticonceptius, ja siguin naturals o inventats per l’home. No se’ls permet relacionar-se amb persones que no comparteixen la seva fe, fet que els ha portat a aïllar-se de la resta de la societat. I s’han dedicat al conreu de la terra i a practicar un estil de vida senzill sense electricitat, automòbils, telefonia i televisió.


 

DETENIDOS EN EL TIEMPO - TAPA -.jpg

WALTER. Buenos Aires 1967.

Fotògraf autodidacta des de fa trenta anys, va començar com a tècnic de revelat i impressió en un mitjà local, per després dedicar-se a la fotografia tot exercint de reporter a la seva ciutat natal, primer en suport analògic i més tard en digital. Ha participat en diferents festivals i mostres a nivell nacional i internacional, i actualment desenvolupa diversos projectes de fotografia testimonial documental.