Foto%20Vale%CC%81rie%20Prot_edited.jpg

VALÉRIE PROT

PROTECT THE SEA

Espai Expositu: Museu de la Mediterrània

Torroella de Montgrí

«Protect the sea» és un projecte format per una sèrie de fotogrames realitzats amb un antic procediment fotogràfic anomenat cianotípia. Les imatges estan realitzades sense l’ús d’una càmera o negatiu; bosses de plàstic col·locades sobre un paper sensible i exposades a la llum directa del sol. Aquestes, depenent de la seva opacitat, produeixen un tipus d’ombra, de to i de degradat diferent.

 

L’objectiu és fomentar la coresponsabilitat ciutadana en la preservació i millora del nostre entorn. Els fotogrames fan referència a la contaminació del mar per plàstics. Avui en dia no podem veure els problemes ambientals com quelcom aliè a nosaltres. El propòsit és conscienciar, motivar i promoure un canvi d’actitud voluntari en la població.

 Valerie Prot Cuidem el mar 01 para cata

VALÉRIE. Montmorillon 1977.

Viu i treballa a l’Estat espanyol des del 1999. La seva obra ha format part de diverses exposicions col·lectives nacionals i internacionals. Ha treballat amb una gran varietat de suports però en els darrers anys s’ha centrat en la fotografia tot experimentant amb tècniques antigues. Va participar en l’edició 2020 de l’InCadaqués Photo Festival i actualment dirigeix la galeria Santa Rita (Cadaqués), de la qual és cofundadora.

www.valerieprot.com