SALVI DANÉS + RITA PUIG-SERRA + DAVID BESTUÉ

HIBERTICER

Espai Expositu: Capella de Sant Antoni

Torroella de Montgrí

Dos territoris, tres artistes i un projecte. «Hiberticer» s’emmarca dins del Terra-lab.cat, un laboratori de creació visual sobre el territori català que va guanyar el primer premi Lluís Carulla del 2015. El Delta de l’Ebre i l’Empordà són un únic paisatge, que es barreja i es confon en l’imaginari de l’exposició; un exercici intel·lectual i artístic que van entomar amb moltes ganes i curiositat.

 

Mostrar l’empremta de l’home en els paisatges dels dos llocs era el punt de partida; des de les pintures en coves rupestres fins a les construccions més actuals. Els dos territoris estan banyats pel Mediterrani i són travessats per dos rius importants. L’Ebre, que poderós arrossega les restes de tot el país fins al delta, i el Ter, carregat de sediments i d’històries. El resultat reflecteix aquests dos indrets com si en fossin un de sol, com si no es poguessin distingir ni separar.

022.jpg

BIO

Els tres creadors han nascut a Barcelona —Rita Puig-Serra i Salvi Danés el 1985; David Bestué el 1980—. Puig-Serra, a més dels seus projectes centrats en la memòria, treballa en el món de la fotografia comercial. Danés, interessat per la fotografia documental contemporània i el format fotollibre, és professor a LENS (Madrid). I Bestué, reconegut artista visual, ha orientat bona part del seu treball en l’arquitectura.

www.salvidanes.com

www.ritapuigserra.com

www.davidbestue.net