retrat_Oriol_Roura_Joan%20Mateu_edited.j

ORIOL ROURA

LA RESPOSTA

Espai Expositu: Convent del Agustins

Torroella de Montgrí

«La resposta» és el discurs visual dels esdeveniments que van tenir lloc als carrers de Catalunya a partir de la condemna als presos polítics catalans per part del Tribunal Suprem. Les instantànies recullen els talls de l’AP-7, la crema de fotografies de Felip VI a la Diagonal, les manifestacions tant independentistes com unionistes, i els fets ocorreguts a Girona i Via Laietana.

 

Una resposta que interpel·la als de la meva generació, que mai hauríem pensat que capturaríem en directe el que sempre havíem vist que només passava en altres llocs i que ara ens ha tocat viure a casa nostra. Ara ja no només són imatges de postal, de viatges i d’aniversari, les que ens representen, sinó també les de reivindicació, llibertat, repressió i intolerància. La càmera es mou i explica els esdeveniments, tot buscant un equilibri entre allò fotogràfic i el missatge social.

 

Oriol_Roura_La_Resposta.jpg

ORIOL Girona, 1999.

És graduat en fotografia per l’IEFC, on també va fer un curs d’especialització en fotoperiodisme. Entre 2017 i 2018 ha treballat per a l’agència WangConnection cobrint el Míting Internacional d’Atletisme de Catalunya a Sabadell, el Mundial d’Atletisme de Londres i el Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme. També ha col·laborat amb l’agència Sport Media durant el Mundial d’Atletisme de Màlaga i amb Aventura Nàutica documentant esports nàutics a Roses. Compagina el treball en premsa amb la fotografia d’estudi i de casaments, entre d’altres, a Lluna de Paper Fotografia.

www.oriolroura.com