MIREIA ALISES

GAIREBÉ FOSC

Espai expositiu: Ca la Pruna

Pals.

«GAIREBÉ FOSC» és un projecte que tracta sobre la soledat amb la que conviu l’ésser humà en una societat canviant i immersa en la tecnologia.

En un món hiperconnectat on vivim amb una clara dependència digital, els mòbils, les xarxes socials, ... són eines bàsiques i vitals per encaixar en la societat; ja no podem viure sense aquesta interacció virtual que ens acompanya en tot moment i sap gairebé tot sobre nosaltres.

Moltes persones es relacionen a través de les pantalles més hores de les que dediquen a dormir, limitant cada dia més les relacions interpersonals i la vida social en general. Mica en mica es perden les habilitats socials i s'obliden sensacions com la calidesa, la proximitat o la implicació del cos, donant com a resultat relacions impròpies o distants. l quan la nostra habilitat per a relacionar-nos es deficient, augmenta la probabilitat de que ens quedem sols ja que les relacions que mantenim son menys entusiastes i empàtiques.

S'acostuma a definir la soledat com a carència de companyia i es tendeix a vincular amb estats de tristesa, desamor i negativitat, obviant els beneficis que una soledat ocasional i desitjada por reportar com pot ser l'autoconeixement o la reflexió.

Perquè la soledat no sempre és negativa o traumàtica. Hi ha moments en que necessitem comunicar-nos amb els altres i altres en que necessitem de la solitud per establir contacte amb el més profund de nosaltres mateixos i així poder alliberar-nos de les nostres pors.

MIREIA. Barcelona, 1979.
Llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona, inicia i desenvolupa la seva carrera professional a l'Arxiu Històric Fotogràfic de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya on descobreix la fotografia i realitza els seus estudis fotogràfics. Actualment compagina la seva feina com a documentalista i restauradora digital de fotografies antigues amb la realització dels seus projectes fotogràfics personals, tallers de fotografia i xerrades sobre la gestió del patrimoni fotogràfic i la difusió d'obra d'autor.

Ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives a diversos espais com la galeria fotogràfica Il mondo (Barcelona), la galeria Zazpi Arte (Zarautz) o el Pati Llimona (Barcelona); fires com l’UtopiaMarkets Photo (Barcelona) i a la 7a edició del festival FineArt Igualada.

Informació: mireialises.com  -  mireialises@gmail.com  -  instagram.com/mietna

  • Facebook icono social
  • Instagram
  • Icono Social blogger

© contacte: amicsfoto@gmail.com