LOLA MONTSERRAT

ÀNIMA

Espai expositiu: Fundació Vila Casas.

Torroella de Montgrí

Al Gènesi, l'últim ésser que es posa al món és l'home; els altres ja l'havien ocupat (o n'hi havien instal·lat). Potser és per això que la seva relació amb ells ha estat, si més no, conflictiva.
Des del moment en què s'ha de buscar l'aliment i es torna carnívor, els animals esdevenen el seu sustent.
Del Paradís ençà les bestioles han passat innumerables vicissituds per acabar penjades d'un ganxo en un mercat, exhibides entre trossos de gel o constrenyides en un embolcall de plàstic.
No és gens estrany, doncs, que aquest home caçador mostri els seus trofeus damunt l'aparador o dins una vitrina de casa o bé acumuli peces del món natural que l'atrauen o li complauen
La bellesa captiva, el col·leccionisme d'animals que tot sovint es dissequen o es travessen amb una agulla són també objecte d'atenció a Ànima. La seva presencia en l'entorn humà ja no respon a una necessitat vital – si li podem dir així – sinó a una pura i simple qüestió d'estètica i d'exhibicionisme de poder.

LOLA. Barcelona, 1954.

Fotògrafa, experta en tècniques fotogràfiques del segle XIX i en tractament digital de la imatge, es va llicenciar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, exercint com a metge fins el 1988, any en que va reorientar la seva vida professional cap a la fotografia.

Aquest mateix any entra a formar part de l’equip docent de l’escola IDEP, on impartirà diferents cursos i tallers de tractament digital de la imatge, tècniques antigues i tècniques alternatives. Compaginant-ho, entre d’altres, amb col·laboracions amb la Fundació La Caixa, la Casa Golferichs, la Universitat Politècnica de València, Fotoespai B.C.I…….

La seva obra ha estat exposada en nombroses ocasions en exposicions individuals i col·lectives, tan a diferents espais de Barcelona com a Miami, Oporto o Toulouse.

  • Facebook icono social
  • Instagram
  • Festival Mirades
  • Icono Social blogger

© contacte: amicsfoto@gmail.com