josep_edited.jpg

JOSEP VILALLONGA

EL CASSÀ UNITED

Espai expositiu: Castell de la Bisbal

La Bisbal d'Empordà

Un bon dia, ja fa anys, al camp de futbol de sota casa van aparèixer uns nois africans jugant a futbol. Primer des del balcó i després a peu de camp, vaig començar a fer fotos dels partits. Sentia la necessitat d’acostar-m’hi per explicar qui eren.

 

Aquesta exposició és el resultat del seguiment del Cassà United durant la temporada 2019—2020, un equip de futbol format exclusivament per africans. Durant aquest temps he documentat els seus entrenaments, els partits dels tornejos d’estiu així com tot l’ambient que es genera al voltant. L’objectiu principal és donar a conèixer qui són i quin és l’entorn cultural d’aquests nanos que, en un exercici admirable d’autogestió i improvisació, es diverteixen i es relacionen tot jugant a futbol.

2019 - 07 - 589 70x50 marge bin Torroell

JOSEP. Girona, 1953.

Llicenciat en Arqueologia per la Universitat de Barcelona, és professor de Geografia i Història i fotògraf autodidacte per afició.

 

Home de poques paraules i voyeur compulsiu del que passa al seu voltant, intenta donar testimoni de la seva visió del món i la vida a través de la fotografia. Li encanta explicar històries mitjançant imatges. La Devesa de Girona, els museus de Boston i Nova York, l’Escola de Boxa de Rafael Trejo a L’Havana, Rabat i el Divendres Sant a Girona són alguns dels seus treballs.

www.pixi.weebly.com