JordiPlay2020_edited.jpg

JORDI PLAY

1991

Espai Expositu: Centre cultural de la Mercé

Girona

Durant l’època preolímpica, Barcelona va experimentar un fort creixement en l’oferta de serveis socials. L’any 1990 un grup d’experts va crear el Centre de Formació Professional i Ocupacional Pont del Dragó, una aposta valenta pel món digital com a eina per millorar la comunicació, manipulació i mobilitat dels joves amb discapacitats físiques severes. El centre, que oferia formació bàsica, disseny gràfic i edició de vídeo, aviat esdevingué de referència, permetent a molts dels seus usuaris accedir a d’altres estudis i passar d’una situació d’aïllament a estar comunicats amb el món.

 

Aquest reportatge veu la llum per primera vegada. L’autor, durant el confinament per la COVID-19, el va rescatar del seu arxiu, reeditar i digitalitzar especialment per a aquesta exposició.

1991-61 copia.jpg

JORDI. Barcelona 1970.

Coincideix a Anglaterra amb el fotògraf Pere Puntí, de qui aprèn la passió i la professionalitat per aquest món. Abandona la carrera d’enginyeria i es forma a l’IEFC mentre treballa d’assistent en diferents estudis. A Nicaragua fa la prestació social substitutòria del servei militar i realitza reportatges per a diferents ONG. Treballa com a freelance i es llicencia en Periodisme per la UAB.

 

Combina el fotoperiodisme a premsa diària amb encàrrecs editorials, publicitaris i corporatius. Ha publicat diversos llibres, molts relacionats amb la salut i la gastronomia. L’any 2000 guanya el primer premi del Certamen Internacional de Fotografía Deportiva Ciudad de Santander.

www.jordiplay.com