JORDI FUENTES

REVELAND (SIMIOLAND)

Espai expositiu: Convent dels Agustins.

Torroella de Montgrí.

El «viatge» com a punt de retrobament familiar dins l’imaginari infantil”

 

Un punt de vista que els adults ja hem abandonat fa anys i panys, tot i que caldria tornar a caure-hi més sovint;. Aquella època on la infantesa s’ha de viure com una aventura contínua, alhora que el somni infantil es deslocalitza a través d’un espai desconegut.

Quan ets nen,  no hi caus, ni tens la ment disposada a poder  explicar aquestes emocions, però tot moment viscut durant aquesta etapa vital, t’empeny cap a una forma d’ésser determinada per les teves circumstàncies i vivències i que marcaran una psique futura.

Aquest cúmul d’emocions encara creix més en la exasperació pel retrobament familiar,  fins el punt de generar-te un neguit absorvent en la recerca d’aquella ànima estimada que un dia va haver de fugir fóra de casa.

S’inicïa un viatge que pot o no ser real,  però que veritablement és sentit per les ànimes protagonistes, i que es trobarà marcat per aspectes com l’espai, els  somnis, i la necessitat de retrobament.

A través dels vincles formats dins les relacions familiars,  l’autor es recolça i dona èmfasi a les emocions irracionals que sent durant els seus somnis en blanc i negre, i  que són conseqüència d’aquelles vivències i pensaments que s’han  anat teixint mentres es troba despert d’ulls, però endormiscat d’ànima, i que floreixen de nit, quan el subconscient es troba totalment obert a noves experiències.

JORDI. Lleida, 1972.

Llicenciat en Dret i Diplomat en CC. Empresarials, i de professió “injuriada” per uns i altres, des ben infant ja es trobava atret per les històries que hi havia darrere del recull d’imatges familiars que guardaven els seus pares dins una caixa de galetes metàl·lica. Sempre aficionat a la fotografia,  no és fins passats els trenta i mitjos que no es llença a conèixer els mecanismes d’atracció i expressió personal que es troven amagats en una càmera.

Després de realitzar cursos de formació fotográfica a l’escola de Belles Arts de Lleida, així com altres centres Com Pati Llimona, Max Estudio, Espai Golferichs, i CFd-Barcelona, decideix especialitzar-se a l’IEFC dins el retrat editorial, curs el qual li permet participar en el visionat per escoles de la Fundació Fotocolectània al Juny de 2017, i ser seleccionat del Festival La Nuu amb una beca pel taller “la meta es el camino” amb Juanan Requena, experiencia la qual li obre novel formes d’expressió i sentit fotogràfics.

Paral·lament, desenvolupa l’acció fotogràfica de forma autodidacta mitjançant diferents projectes fotogràfics,  influït per la seva forma de veure i viure la  realitat diària, personal i professional, sense deixar de banda  la seva família.

A banda, ha participat en diferents expos colectives a Lleida, així com la seva primera d’individual a Pati Llimona, i posteriormente al CC Cotxeres Borrell, tots dos de Barcelona.

Actualment compatibilitza la seva tasca professional amb la fotografia social de caire documental, i segueix la cerca  de nous projectes i dialectes fotogràfics que fugen de la competència i dels concursos de caire econòmic.

  • Facebook icono social
  • Instagram
  • Festival Mirades
  • Icono Social blogger

© contacte: amicsfoto@gmail.com