top of page

ENCANTERIS

Autors: Josep Guiolà
Lloc: Claustre de l’Hospital
       c/ Hospital,2
       Torroella de Montgrí
Dates: de l'1 al 28 de Setembre de 2019

Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

Una impressió de llum és essencialment un procés fotogràfic sense càmera i que l'element més important és el sol. Normalment es fa servir paper fotogràfic, però en aquest cas s'ha utilitzat paper aquarel·la i paper per regal, aplicant preferentment emulsió a la cianotipia, procès fotogràfic antic. S'ha exposat al sol fins aconseguir el resultat desitjat.

setembre ..jpg


Partint sempre d'un bon negatiu, Guiolà, fotògraf-alquimista, dels que revelen i amplien personalment les seves fotografies, gran defensor de la fotografia analògica, utilitza i manipula els materials sobre el paper fotogràfic, i obté un resultat sorprenent que ens endinsa en un món personal i màgic, en el qual, l'artista capta la realitat a través del seu objectiu i la degrada, la desfigura, o difumina. Continua investigant incansablement sobre els materials i arriba a prescindir del negatiu per a les seves últimes creacions.

JOSEP GUIOLÀ (Arbúcies, 1944)

és un fotògraf autodidacta, i experimentat, que va descobrir de jove la fotografia i s'ha convertit en la seva passió, en un mitjà d'expressió a través del qual experimenta, juga i desvetlla la seva creativitat.

És aficionat des de fa més de 35 anys al món de les càmeres i els negatius.

Ha realitzat exposicions col·lectives i en solitari a moltes localitats (Barcelona, Olot, Perpinyà, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Girona, Palafolls, Arbúcies, Ceret...), ha col·laborat en xerrades, conferències, tallers, classes d'iniciació a la fotografia i en diverses publicacions. Però és l'afany d'experimentar, provar i jugar amb diferents elements i materials el que fa que el seu treball esdevingui original i particular.

bottom of page