MUNTANYES CAMINANT

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
Títol: “Muntanyes Caminant”
Autor: Pau Guerrero
Lloc: Claustre de l’Hospital
       C/ Hospital,2
       Torroella de Montgrí
Dates: de l'1 al 31 de Març de 2018
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

Muntanyes caminant és el títol d'aquesta exposició a on es mostra una sèrie de fotografies que tenen en  comú haver estat realitzades caminant per la muntanya.

La gran majoria són paisatges d’alta muntanya, al Pirineu, però també n’hi ha d’altres muntanyes, com  Montserrat, el Montseny o Sant Llorenç de Munt. Fotografies de grans panorames, gairebé a vista d’ocell,  juntament amb fotografies de petits detalls a peu de terra.

Serrejar, caminar extensament per la muntanya, et permet viure el paisatge des d’una experiència dinàmica, involucrant tots els sentits. Quan portes una bona estona caminant per senders de muntanya, l’atenció es volca pràcticament a l’exterior, atent al camí, als seus accidents, allà on poses els peus… Alhora atent a tot el que t’envolta, els sons propers i llunyans, el vent passant a través de les branques dels arbres i el so de les petjades sobre fulles seques a terra; les intensitats de llum i d’ombra, els colors de les roques i la vegetació; les sensacions a la pell, la temperatura de l’aire, al mateix temps que les sensacions més profundes d’equilibri i verticalitat del teu cos.

La ment quotidiana va asserenant-se, les preocupacions passen a un segon terme, vistes en la perspectiva més amplia que ofereix la muntanya. La ment rumiadora es calma mentre que l’atenció es desperta, entrant de forma natural en un estat de contemplació activa, un estat de predisposició fotogràfica.

És així que m’adono de la unió d’imatges que m’envolten, amb el potencial de convertir-se en noves fotografies.

Paul Guerrero Prado

Arquitecte i fotògraf, treballa com a fotògraf d’arquitectura a Barcelona alhora que dedica una bona part de la seva activitat creativa a la representació del paisatge,

amb especial interès per el paisatge i l’experiencia de la muntanya.

correu electònic: pauguerrero@gmail.com

Pàgina web: http://pauguerrero.cat