top of page

WEAPONS, EL NEGOCIO DE LAS ARMAS

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
Títol: “Weapons, el negocio de las armas”
Autor: Marc Javierre - Kohan
Lloc: Claustre de l’Hospital
       C/ Hospital,2
       Torroella de Montgrí
Dates: del 28 d'Abril al 31 de Maig de 2018

Inaguració: Dissabte 28 d'Abril a les 12.30
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

WEAPONS, el negoci de les armes, comença a principis de l'any 2014, amb una conversa amb Plàcid  Garcia-Planas, en què m'explica l'existència de la fira d'armament mes important del món , Eurosatory, que es fa cada dos anys a prop de París. Aquell mateix any vaig anar a la fira i vaig començar a treballar sobre l'imaginari col.lectiu sobre la violéncia i les armes, amb la mateixa idea que en els meus treballs sobre el turisme massiu, on ensenyo el normalitzat com a fons, per provocar l'espectador amb la forma i situant-lo entre el que és "bo" i el que és "dolent", entre l'inmoral i el moral, entre la veritat i la mentida, per provocar, al final, una reflexió sobre les actituts humanes perjudicials. Es aixó estava quan em vaig trobar enmig dels atemptats del 13 de novembre a París. El cercle mortal de la industria de l'armament es va tancar aquella nit al meu voltant. Un nou cicle de por i mentida s'apodera d'europa, ja que la guerra comença en una moqueta de color magenta, la que cobreix els estands de les empreses d'armament financiades per els estas europeus.

Marc Javierre-Kohan (1973) Fotoperiodista y fotògraf documental amb base a Barcelona i Paris.

La seva obra documental es fonamenta en agitar les consciències mitjançant el contrast entre el fons i la forma dels seus treballs. Les seves imatges retracten el que es considera normal o banal, amb fons, i provoquen amb la seva forma l’espectador al situar-lo entre el que és “bo i dolent” entre lo moral i lo immoral. Amb aquesta idea vol suscitar la pressa de consciència sobre les actituds humanes perjudicials. En aquesta línia de treball es troba la seva obra documental sobre el turisme massiu, Tourist Walk, La Rambla de Barcelona (2012), Lloret Paradise (2013) i Palmatour (2015). Sobre la industria de l’armament: Weapons (2014-2017) y ATM Hotel on es mostra una estreta relació entre els Bancs i la pobresa.

Aquests treballs han donat forma a tres fotollibres i vàries exposicions como "Weapons, el negoci de les armes" (ICUB castell de Montjuïc 2017, Barcelona). S’han exposat en diversos festivals de fotografia com ScanTarragona 2014 (Tourist Walk) i Athens Photo Festival 2017 (Weapons).

 

bottom of page