ENRIC CURTO

UN LLANGARDAIX VERD

Espai expositiu: Entitat Municipal Descentralizada

L'Estartit

A l'illa de Cuba se la coneix amb el sobrenom de "El lagarto verde".  Així ho expressava el poeta cubà Nicolás Guillén. Reprodueixo a continuació un fragment dels seus poemes que ens reflecteixen el caràcter del país:

     « Por el Mar de las Antillas
     (que también Caribe llaman)
     batida por olas duras
     y ornada de espumas blandas,
     bajo el sol que la persigue
     y el viento que la rechaza,
     cantando a lágrima viva
     navega Cuba en su mapa:
     un largo lagarto verde,
     con ojos de piedra y agua. »

En l'any 2007 una visita a terres cubanes em va donar peu a realitzar-ne un reportatge. Tot i que el seu caràcter, la seva gent i els seus paisatges poden convidar a veure la vida de l'illa en color, vaig triar el blanc i negre per crear una certa abstracció i arribar millor a la  visi

visió que jo tenia de la seva ànima.

ENRIC. Barcelona, 1957.

De ben jove ja em sentia atret per la fotografia, segurament per influència familiar per part del meu avi. Desprès s'hi va afegir un interès per les Ciències Naturals. El resultat: un aprenentatge autodidacta en Macrofotografia, que em va portar a col·laborar amb diverses publicacions d'àmbit científic. Però la fotografia em podia donar molt més, i es va convertir per a mi en una forma de comunicació de pensaments, sentiments, estats d'ànim. Vaig descobrir un sensacional llenguatge per comunicar a través de la imatge. El color em semblava interessant, però va ser en el "Blanc i Negre", on hi trobava millors possibilitats d'expressió. Vaig ampliar coneixements tècnics a Gris Art Barcelona i amb professionals de reconegut prestigi.

Durant molts anys he estat acumulant obra fotogràfica per vocació, afició i satisfacció pròpia. El paisatge ha estat per a mi un tema recurrent.

Per més informació: www.enriccurto.com  -  enriccurto.blogspot.com

  • Facebook icono social
  • Instagram
  • Icono Social blogger

© contacte: amicsfoto@gmail.com