Retrato_edited.jpg

DAVID INCLÁN

SYRMA

Espai Expositu: Fundació Vila-Cases

Torroella de Montgrí

Sempre m’ha captivat la idea que, al mirar el firmament, la llum que veiem de les estrelles és aquella que van emetre fa milions d’anys. Es podria dir que som testimonis del passat des del present, una mena de màquina del temps; una relació espai-temps que em sembla gairebé màgica.

 

«Syrma», projecte iniciat el 2016, és un estel de la constel·lació de Virgo que es troba a 69,8 anys llum del sistema solar. Aquesta distància que ens separa m’ha portat al concepte de viatge, tant físic com introspectiu, desenvolupant un treball impregnat d’una atmosfera onírica i psicològica com a teló de fons que m’ha permès seguir preguntant-me per les qüestions universals que guien la meva obra.

#139.jpg

DAVID. Bilbao,1975.

Llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Deusto i format al Centro de Fotografía Contemporánea de Bilbao, el seu treball ha format part de diverses publicacions i exposicions, així com del fons del CFC i de col·leccions privades.

 

És autor dels llibres «Piel de otoño» (Sonámbulos, 2017) i «Syrma» (Ediciones Posibles, 2020). L’any 2019 va aconseguir la menció especial del Premio Argi Arantzazu amb «O» i la VII Beca Fotográfica AFTM. Ha participat a la mostra «Fotolibros Iberoamericanos» de la Feira do Livro de Fotografia de Lisboa, la tercera edició del Slideluck Montevideo i el Fotofestival Solar de Fortaleza. Imparteix la masterclass «Obra personal y metodología» al CFC Bilbao i ha col·laborat amb el Máster en Fotografía PHotoESPAÑA/PIC.A.

www.davidinclan.com