DANIEL CASANOVAS

NPARANPARE

Espai expositiu: Fundació Mascort.

Torroella de Montgrí

«Pena, pobresa, guerra, ignorància, fam, salvatgisme, violència, tribalitat, analfabetisme. La visió occidental ha quedat atrapada en una imatge estereotipada i plena de prejudicis envers el continent africà, menystenint-lo i inferioritzant-lo en relació al nostre sistema de vida.

Nparanpare vol dir ‘bonic’, ‘guapo’, en sarahulle, l’idioma parlat en el petit poblat de Boulembou, ancorat en la tradició rural al bell mig de la sabana senegalesa i situat a 30 quilòmetres de Gàmbia i a dues hores en cotxe de la ciutat més propera amb supermercat. El poblat viu en una feliç vida rutinària, no hi ha sorpreses ni moltes expectatives, però això no és vist amb tristesa o desolació, sinó com una tranquil·la ignorància que provoca el somriure quotidià.

Aquest reportatge pretén ser una crítica envers la visió occidental de l’Àfrica subsahariana,

una veu d’alerta que mostri que aquest continent no és una massa homogènia, no tot són guerres, ni tot és fam, ni tot tristesa. Amb aquest treball vull intentar canviar aquesta idea preconcebuda i mostrar la realitat que jo he viscut en una Àfrica de la felicitat.

Dedicat a l’Omaru, en Buba, en Foula, en Grizza, a l’Ali i a totes les persones que a ulls de la nostra societat, són infravalorades i oblidades».

DANIEL. Salt, 1994.

Actualment viu a Bescanó i té el Grau en audiovisuals i multimèdia, promoció 2012-2016.

Fotografia, edició i retoc d’imatge, community management, xarxes socials i disseny.

casanovas.bou@gmail.com

Dossier: www.casanovasbou.wix.com/portfolio

  • Facebook icono social
  • Instagram
  • Icono Social blogger

© contacte: amicsfoto@gmail.com