top of page

TEMPS REGALAT

Autor:
Lloc:
      
      
Dates:

Organitza:

Miquel Solanellas

Museu de la Mediterrànea
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí
del 7 de Gener al 2 de Febrer del 2021

Fototorroella

XXSS - Cartell GEN7.jpg

 El concepte de Temps Regalat va intimament lligat a l'acció dels "metronautes": esperar.

 

Després de transitar per vestíbuls, passadissos, i pujar i baixar escales i ascensors, esperar és l'activitat més habitual. De fet és una acció inherent al mateix fet de desplaçar-nos en metro ja que esperem a l'estació i dins del vagó fins que arribem a la nostra destinació. Aquesta espera ens dona dret a disposar d'un temps per a ús propi.

 

ANDREA KöHLER  en el seu llibre El Tiempo Regalado, un assaig sobre l'espera (Libros del Asteroide, 2018) cita: "..l'espera és el foli en blanc que s'ha d'omplir", i els "metronautes" omplim aquest temps d'espera amb infinitat i diversitat de conductes, algunes molt clàssiques, com dormir, pensar sobre les nostres preocupacions quotidianes, llegir, parlar o altres actuales com la utilització de mòbils, tauletes o altres aparells electrònics.

 

La interposició de superficies reflectants i translúcides entre persones (metronautes) i la càmara fotogràfica, ens obsequia amb unes imatges quasi irreals que semblen fugir del món real, només visibles al viatger bon observador.

bottom of page