top of page

LES PEDRES I LA SEVA MÀGIA

Autor:
Lloc:
      
      
Dates:

Organitza:

Agustí Fernández

Museu de la Mediterrànea
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí
del 3 al 23 de Novembre 2020

Fototorroella

A la Natura podem trobar infinitat de pedres amb una varietat de mides, formes, colors, components minerals etc.

Però  hi ha unes "Pedres" més especials, que són màgiques o així ho creien fa milers d'anys els éssers humans que les van transportar centenars de quilòmetres amb mitjans que avui desconeixem i les van agrupar cerimoniosament per després aixecar-les i assentar-les verticalment tot de la seva colossal mesura i pes.

foto novembre.jpg

Gairebé sempre van formar amb elles cercles increïbles que tenien, suposem, una finalitat mística de connexió amb les estrelles i les seves constel·lacions, amb l'Astre Rei el Sol i també la Lluna. Van crear suposats temples amb els que podien predir, ara fa més de 8.000 anys,  els eclipsis, els solsticis i segurament moltes més coses que ara desconeixem.

Les imatges d'aquesta exposició estan fetes per mi durant els últims 25 anys tant en analògic com en digital, en alguns dels llocs més màgics i d'energia tel·lúrica de l'món Celta, on i no per casualitat es van erigir aquests temples de pedra.

Stonehenge, Avebury, Carnac, Callanish ... .van aconseguir, en les meves visitas, atrapar-me i fer-me sentir que tant el lloc com aquelles pedres realment sí són màgiques.

bottom of page