top of page

HOMO ARTIST

Autor:
Lloc:
     
     
Dates:

Organitza:
 

Enric Curto
Museu de la Mediterrànea
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí

Del 26 de Juliol al 29 d'Agost de 2023
Fototorroella
 

20171009_NY_EnricCurto.jpg

SINOPSIS

L’art està estretament relacionat amb la naturalesa humana. És una activitat que utilitza les emocions i l’intel·lecte per crear obres que tenen determinades característiques estètiques. Les diferents formes de representació artística corresponen a la necessitat d’expressió que té l’ésser humà. L’artista a través de les seves creacions transmet no tan sols emotivitat, sinó també missatges que ens fan reflexionar sobre la nostra existència i la vida en general. De fet, l’art es converteix en una eina que pot canviar o educar  la societat.

De vegades, hi ha instants en que es manifesta de forma especial i espontània una connexió entre l’espectador i l’obra de l’artista, si més no, jo ho veig així. Ja sigui en una galeria, al museu o al carrer, m’agrada intentar captar imatges que representin un reflex d’aquesta complicitat. En definitiva, sensacions i mirades que de forma estimulant i divertida pretenen ser testimoni d’aquesta experiència.

 

BIOGRAFIA 

Enric Curto (Barcelona, 1957)

Comença de forma autodidacta a introduir-se en el món de la fotografia. S'especialitza en macrofotografia, publicant des de 1989 a diversos llibres i revistes d'àmbit científic i de divulgació. Cal destacar la seva aportació a l'Enciclopèdia de "La Història Natural dels Països  Catalans".

Posteriorment, interessat amb el "Blanc i Negre" com a mitjà d'expressió, amplia els seus coneixements tècnics a l’Escola Gris Art (Barcelona). Des de 1992 realitza diversos tallers amb fotògrafs de reconegut prestigi i a l'any 1994 el seu treball és escollit per la crítica en el "Fòrum de la Primavera Fotogràfica".

Des del 2001 col·labora amb l’agència Millennium Images Ltd. i en l'any 2003, obté menció honorífica en el “Premi Europeu FNAC de Fotografia”. Des de l’any 1995 ha realitzat nombroses exposicions tant individuals com col·lectives.

En l’any 2005 coprodueix un projecte fotogràfic amb paisatges urbans de Barcelona i cinturó. Aquest treball és presentat a l’Ajuntament de Barcelona i culmina en diverses exposicions i la publicació del llibre “Barcelona – Fàbrica de somnis”.

Fotògraf col·laborador amb "Artist & Barcelona" i membre de Qgatfoto. Co-director en la primera edició del LUMÍNIC festival i comissari de la 5ª Biennal de Fotografia de Sant Cugat del Vallès.

Consultar projectes, exposicions i edicions al blog: enriccurto.blogspot.com

bottom of page