

Gener DIAMBA. Anna Batalla
Febrer LA SENSUALITAT DE LES ESQUENES. Salvador Maynou
Març PÒSITS. Col·lectiva Amics de la Fotografia
Maig MIGRACIONS. Pol Sans
Juny FLORS DE MARGE. Vicenç Rovira
Juliol CERCLES. Àngel Torrent
Agost Fills d'en 'Purets'. Jordi Fuentes
Setembre Encanteris. Josep Guiolà
Octubre Colors de la Mediterrània. Agrupació Fotogràfica 'Cromàtica' del CER
Gener DIAMBA. Anna Batalla
Febrer LA SENSUALITAT DE LES ESQUENES. Salvador Maynou
Març PÒSITS. Col·lectiva Amics de la Fotografia
Maig MIGRACIONS. Pol Sans
Juny FLORS DE MARGE. Vicenç Rovira
Juliol CERCLES. Àngel Torrent
Agost Fills d'en 'Purets'. Jordi Fuentes
Setembre Encanteris. Josep Guiolà
Octubre Colors de la Mediterrània. Agrupació Fotogràfica 'Cromàtica' del CER
Autor: Francisco Cobos
Lloc: Claustre de l’Hospital
Dates: de l'1 al 31 d'Agost de 2018
RELATS
Autor:
Lloc:
Dates:
Organitza:
Cinzia Naticchioni
Museu de la Mediterrànea
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí
del 1 al 27 de Juny del 2022
Fototorroella

SINOPSIS
Cada ‘Relat’ es una serie y consta de instantáneas que documentan la evolución de una impresión fotográfica manual en hielo, a partir de fotografías de antiguas estatuas romanas de mujeres. Las estatuas son impasible, estáticas, no cambian con el tiempo al igual que las fotos, tienen una duración que podríamos considerar eterna en comparación con la humana.
La impresión en hielo, por otro lado, está viva y, a diferencia de las esculturas, se transforma con el tiempo. A medida que el hielo se derrite, la impresión se desarrolla y luego se disuelve, volviendo efímera una imagen que considerábamos duradera.
Estas imágenes, con su tensión, nos devuelven el carácter humano de las mujeres a las que las estatuas fueron dedicadas, en una fusión de eterno y efímero.
De esta manera, la imagen sobre el hielo ya no tiene un referente externo, sino que vive de forma autónoma.
Hay un uso múltiple de la fotografía: la foto de la estatua, su negativo, la impresión en hielo, la foto del hielo derritiéndose. Se ha utilizado una técnica del siglo XIX adaptada al nuevo soporte.
BIOGRAFÍA
Fotògrafa y artista Italomexicana, ha estudiado en la Accademia de Bellas Artes de Brera en Milán y en el IEFC de Barcelona.
Lleva a cabo una investigación y experimentación sobre la imagen y las posibilidades de la fotografía tanto en el formato digital como en analògico y con tecnicas sin camara.
Desde 2016 su obra està incluida en el archivo del Fondo Malerba por la fotografìa (FMF) y en la colección del MUSINF de Senigallia.
Ganadora en los concursos internacionales '2015: ANNO DELLA LUCE' organizado por INAF y PHOS, 'Latin America Fotografia' organizado por AI-AP, Paratissima Best 15 Awards, ha expuesto en varios festivales y exposiciones de arte y fotografía en Europa.
En 2019 ha colaborado con el museo MAXXI de Roma dando talleres de tecnicas fotográficas.
En 2021 su trabajo ha sido publicado en la revista de fotografía mexicana Cuartoscuro.
WEB: www.cnrojas.com
FACEBOOK: www.facebook.com/cinzia.n.rojas
INSTAGRAM:@cinzianrojas
SOM RIU
Autor:
Lloc:
Dates:
Organitza:
Marta Cots
Museu de la Mediterrànea
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí
del 1 al 27 de Juny del 2022
Fototorroella

SINOPSIS
Explorar la intuïció, el nostre jo salvatge a través del del cos, del moviment, de la improvisació.
Explorar-la en entorns naturals, en el silenci, en els ecos que ressonen en el cos. Tornar, tornar al nostre cos: reconnectar i explorar conscientment la pell que habitem.
Sentir les memòries que guardem en el nostre cos i que ens recorden constantment allò que encara ens queda per sentir, per deixar sortir.
Replantejar una vegada i una altra la sexualitat regida pel patriarcat i tot el seu llegat que portem en el nostre inconscient.
“Som Riu” és un projecte fotogràfic amb el que reconnectar amb la nostra intuïció, part salvatge, instintiva a través de la consciència corporal, del moviment i del contacte amb la naturalesa.
Som riu, som vida
BIOGRAFÍA
Marta Cots (nascuda a Barcelona el 1993) és una artista d’ànima salvatge i creativa. Des de ben petita ha passat hores creant mons imaginaris i treballant amb diverses eines creatives. Fa uns anys va decidir enfocar-se en la fotografia, en la que es va formar i de la que exerceix a nivell professional. Arran de la pandèmia i de l’aïllament que vam viure, va poder connectar amb un desig latent en ella: apropar-se al cos i a la dansa de manera personal i creativa, englobant així més disciplines artístiques per complementar el seu camí.
Actualment, el seu treball s’orienta en la reconnexió amb el “jo salvatge”, la naturalesa instintiva del ser, a partir de la relació entre el cos humà, el seu moviment i la natura. Investiga com poden conviure dos elements contraposats com són el “jo salvatge” i la intuïció amb el sistema socio-cultural patriarcal en el que vivim. També dóna èmfasi a l’impacte d’aquest model social en la forma de relacionar-nos i comunicar-nos amb el nostre cos i la sexualitat. I com aquesta roman a nivell inconscient dictant i ordenant molts dels nostres actes i creences diàries.
“Som Riu” és una de les seves primeres representacions d’aquesta nova línia d’investigació i creació: explorar el “jo salvatge”, la intuïció i deixar-se guiar per ella, pels instints ocults, naturals i lliures. “Som Riu” és una invitació a emprendre conscientment aquest apassionant viatge de retorn a casa, a la llibertat interior.