top of page

ARQUITEXTURES

Autor:
Lloc:
      
      
Dates:

Organitza:

Pep Novellón

Museu de la Mediterrànea
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí
del 10 al 30 d'Agost 2020

Fototorroella

L'arquitectura ha estat, des dels inicis de la fotografia, uns dels motius recurrents a l'hora de captar imatges. Primer va ser degut a la lentitud de les emulsions fotogràfiques que feien necessàries llargues exposicions. Els hieràtics edificis eren els models adequats pels fotògrafs de finals del S. XIX i començaments del XX.

 


 

IG_Enric_Curto_02-LOW_edited.jpg

Després l' interès s'ha mantingut perquè l'arquitectura, tot i que busca la funcionalitat, reuneix uns cànons estètics que indiscutiblement són atractius a la nostra mirada. Amb els anys s'ha consolidat com una eina per documentar l'evolució social, artística i tecnològica de l'era moderna.


Aquest treball fotogràfic s'ha realitzat en  dos viatges, un al juny de l'any 2013 i l'altre a l'octubre del 2017. El primer va consistir en un trajecte d'aproximadament  11.000 km. d'uns 20 dies pel Oest americà. La ruta incloïa una visita de les ciutat de San Francisco, Las Vegas i Los Angeles. El segon vaser una estança de 19 dies a New York. Tos dos contemplaven altres aspectes a més del estrictament fotogràfic.

 

bottom of page