top of page

ENTRE EL CEL I LA TERRA

Autor:
Lloc:
      
      
Dates:

Organitza:

Josep Fernández
Museu de la Mediterrànea
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí
del 5 al 31 de Gener del 2022

Fototorroella

Cartell Gener - XXSS7.jpg

SINOPSIS

Sempre m’ha agradat està pendent del cel i del joc que creen els núvols i com el paisatge canvia per la seva influència. Com brilla ara una muntanya, com la llum del sol retalla les diferents serres o com el mar agafa mil colors.

Tinc la sort de poder viure en una talaia, a la muntanya de Montjuïc, a Girona, des de la qual veig des del Montseny fins al Canigó. Un balcó a un paisatge de valls i muntanyes que els núvols i el sol modelen al seu gust cada hora de cada dia. Una meravella de la natura des de la terrassa privilegiada de casa que, en els moments més bells, en tots els sentits de la paraula, et crida perquè la fotografiis.

Així ho he anat fent els darrers anys, més encara durant els mesos del confinament per la pandèmia. Ara uns núvols de tempesta que es trenquen o descarreguen, ara uns núvols perfilats davant d’un cel ben blau, ara les muntanyes retallades per la llum del ponent, ara el sol amagant-se rere la talaia del Far, ara el Montseny o el Canigó nevats de bon matí.

BIOGRAFÍA 

(Torroella de Montgrí, 1960). Periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB).

Vinculat al grup El Punt des dels seus inicis on hi ha desenvolupat diferents funcions. Ha estat director de Presència, director de l’edició gironina d’El Punt i director adjunt d’El Punt Avui, entre d’altres càrrecs.

La fotografia ha estat sempre una de les seves passions. S’ha dedicat, principalment, al fotoperiodisme i a la fotografia de paisatge.

L’any 2021 va presentar l’exposició “Praga 1980”, un recull d’imatges de la Txecoslovàquia comunista d’abans de la caiguda del Teló de Ferro al Casal Independentista El Forn de Girona i al Centre Cívic de Bonmatí.

“Entre el cel i la terra” és la seva primera exposició de fotografia artística. Entre els treballs que prepara hi ha un recull d’imatges de la Torroella de Montgrí de finals del setanta i de primers del vuitanta.

bottom of page