top of page

 LA FRONTERA SUD, A L'OMBRA DEL NORD

Autor:
Lloc:
      
      
Dates:

Organitza:

Martí Albensa

Museu de la Mediterrànea (3er pis)
c/ Ullà, 31
Torroella de Montgrí
de l'1 al 19 de Juliol de 2020

Fototorroella

El projecte consta d’un conjunt de fotografies en color, per mitjà de les quals Martí Albesa construeix un discurs amb l’objectiu d’explicar la realitat que s’està vivint a la frontera sud d’Europa, amb l’arribada massiva de persones provinents del continent africà i la situació de col·lapse de les institucions encarregades d’atendre-les.

27_FS_INSPAI_JovesFotog_Martí_Albesa.jp

«Als seus ulls, res més que tristesa i resignació. Als seus cors, una força més que humana per sobreviure a les misèries que els han estat escrites. No hi ha tanques, ni mars, ni fronteres tan fortes com el dret a migrar que exerceixen a cada pas», explica l’autor.

Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Martí Albesa ha centrat el seu treball en els ports de Tarifa, Algesires i Barbate, i en els centres que acullen els immigrants a Los Barrios i San Roque. El fotògraf mostra com, durant el període en què va realitzar el reportatge, a principis d’agost del 2018, «la inacció i la descoordinació van acabar en aglomeracions en centres esportius, magatzems en desús o fins i tot als mateixos ports». Així, el resultat va ser el de «centenars de persones amuntegades, a l’espera que alguna institució se’n fes càrrec»

bottom of page