cinzia%202_edited.jpg

CINZIA NATICCHIONI ROJAS

NARCISO. AUTORRETRATO FIGURA ENTERA

Espai Expositiu: Convent dels Agustins

Torroella de Montgrí

Tot comença amb una impressió manual sobre gel. S’utilitza la cianotípia, tècnica del segle XIX, adaptada al nou suport. A mesura que el gel es fon, l’autoretrat de l’artista es manifesta per després dissoldre’s. El fet que mentre neix s’acosti a la fi de la seva existència és una clara referència a la lluita entre la vida i la mort. Com en el mite de Narcís, l’aigua revela la imatge però al mateix temps precipita el seu final.

 

Aquest treball mostra la capacitat de la matèria de fer evolucionar les formes de manera autònoma. Excepcionalment, la fotografia es transforma amb el pas del temps, és a dir, està viva per si mateixa i no segons el seu referent.

serie 4x3 copia.jpg

CINZIA. Roma 1977

Fotògrafa, artista i arquitecta ítalo-mexicana, estudia a l’Accademia di Belle Arti de Brera (Milà) i a l’IEFC (Barcelona). Investiga i experimenta les possibilitats de la fotografia tant en format digital com analògic i amb tècniques off-camera.

 

El 2015 guanya els concursos internacionals Anno della Luce, Latin American Fotografía 6 i Paratissima Best 15 Award. Des del 2016 la seva obra forma part de l’arxiu del Fons Malerba per la Fotografìa i de la col·lecció del MUSINF de Senigallia. Durant el 2019 col·labora amb el museu MAXXI de Roma fent tallers de cianotípia i tècniques sense càmera. La seva obra s’ha mostrat a diversos festivals i exposicions d’art i fotografia, tant a Itàlia com a l’estranger.

www.cnrojas.com