11390018_edited.jpg

BORJA BALLBÉ

EN LA CARRETERA

Espai expositiu: Centre Cívic d'Ullà

Ullà

Fa cinc anys vaig patir una forta crisi nerviosa. Després d’uns anys complicats, vaig caure en una espiral d’autodestrucció i autocompassió. Em van diagnosticar un episodi de depressió i un desordre d’ansietat social que m’impedien fer vida normal. No podia veure els meus amics ni la meva família, no podia treballar amb normalitat i pràcticament no podia fer res fora de casa. Tot i la por pel meu estat mental, necessitava fugir, on fos. Vaig començar a sortir amb el cotxe i la càmera. Mentre conduïa podia pensar en tot el que m’estava passant amb certa distància i sense dramatisme. No ho feia tenint en ment un possible projecte fotogràfic sinó com a part de la meva teràpia.

 

Aquest projecte és un registre d’aquest viatge. Un reflex dels moments pels que he anat passant, de les èpoques més bones i de les més dolentes.

_97A1431.jpg

BORJA. Barcelona, 1984.

S’introdueix en el món de la fotografia fent d’assistent a l’estudi del fotògraf Jordi Bernadó. Dos anys més tard, decideix cursar el graduat superior a l’escola IDEP de Barcelona.

 

Treballa com a fotògraf d’arquitectura i producte. Al 2016 publica el seu primer llibre, «Paisajes Comunes». Dos anys després, crea la plataforma Panorama amb l’objectiu de divulgar temes relacionats amb el paisatge i el territori. Actualment, combina la part més professional com a fotògraf d’arquitectura amb la realització de projectes més personals. Aquest any té previst publicar el seu segon llibre.

www.borjaballbe.com