Retrat_BlancaMunt_So%CC%80lISostre_edite

BLANCA MUNT

SÒL I SOSTRE

Espai expositiu: Centre Cívic d'Ullà

Ullà

«Sòl i Sostre» centra la mirada en els processos d’auto-construcció dels anys 50 i 60 al barri de Les Planes. Aquestes construccions van ser aixecades per immigrants provinents d’Espanya que venien a treballar i famílies de Barcelona que marxaven de barris com El Carmel, La Perona o Montjuïc. S’edificava sovint de nit, en comunitat i sota condicions molt precàries perquè la Llei del Sòl no permetia enderrocar les cases si passades quaranta-vuit hores ja tenien sostre.

 

Els immobles, exposats en la seva estructura bàsica, s’han modelat amb el temps i han estat condicionats per la natura, dos agents que conviuen en tensió i lluiten constantment pel territori.

Imatge4_BlancaMunt_SòlISostre.jpg

BLANCA. Barcelona, 1997.

Cursa el Grau en Fotografia i Creació Contemporània a l’escola IDEP de Barcelona, on realitza treballs que van des de la fotografia d’autor a la publicitària.

 

S’interessa per temes com l’habitatge, l’arquitectura, la perifèria, el paisatge, el retrat i la societat. Actualment està investigant sobre la cultura de la por i la paranoia, que l’ha portat a realitzar el projecte «Alerta Mira-sol», guanyador del Fiebre Photobook Award 2020.

 

Treballa d’assistent de la fotògrafa Tanit Plana i està involucrada en dos dels seus projectes: «Puber», exposat a La Virreina, i «Part», del cicle Escenes 2021 de L’Auditori de Barcelona. És curadora de la plataforma digital Panorama amb Borja Ballbé.

www.blancamunt.com