ALBA JOVANI

MURS

Espai expositiu: Centre Cívic d'Ullà.

Ullà

S'inicia el dia en què em sento incapaç d'avançar. Llavors, immòbil dins d'un cotxe aturat, recordo una frase que vaig llegir fa anys: "La vida és caminar per sobre d’un mur molt estret; en una banda hi ha el conte de fades i en l'altra, l'abisme". En aquell moment m’adono que jo ja he caigut a l'abisme. Durant un temps sento por i buidor pel sol fet de viure. Però un bon dia, decideixo buscar la manera de tornar a escalar aquest mur que em separa de la vida. I amb aquella força que no saps d'on surt, es crea Murs.

Aquest projecte representa el paral·lelisme entre la meva vivència personal i la transformació que pateix un espai, inicialment fosc, buit i abandonat que a través d’objectes i personatges intermitents es va creant en un espai ple de vida, seguretat i llum.

Aquest projecte no va començar amb una idea clara de parlar de mi, més aviat, les meves fotografies parlaven del meu procès.

“La fotografia m’ha permès veure el que passava al meu interior. Sense jo ser-ne conscient, em va mostrar el camí.”

ALBA. Barcelona, 1981.

Els seus pares han estat sempre amants de la fotografia i dels que encara conserva els tresors més apreciats, l'ampliadora de blanc i negre i una càmera Brownie Starlet de kodak. Amb només sis anys, va guanyar el primer concurs de fotografia a l'Escola. El que no sabia en aquell moment, és que aquesta modalitat artística l'acompanyaria tota la vida. Als tretze anys, el seu avi li va regalar la seva primera càmera reflex, una Fujica ST801, que encara utilitza de tant en tant. A l'any 2004 va entrar a estudiar fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) a Barcelona, va finalitzar els seus estudis l'any 2008 especialitzant-se com a fotògrafa de nu amb en Manel Esclusa com a professor.

Al finalitzar els estudis va anar a viure a Itàlia on va continuar estudiant a "Centro Sperimentale di Fotografia Amici di Carlo" Ancona aprenent noves tècniques per a revelar en diferents suports.
Ha realitzat exposicions individuals a Barcelona i Girona. A més, ha estat seleccionada per participar al Visa Off a Perpinyà, en una exposició colectiva.

L’any 2016 va ser premiada com a 1er premi en el concurs d’Olympus'Colors de Marrackech' .

La seva passió per la fotografia ha anat sempre lligada amb la curiositat i la transformació social i personal.

 

Podeu trobar més projectes a la seva pàgina web: www.albajovani.com.

  • Facebook icono social
  • Instagram
  • Icono Social blogger

© contacte: amicsfoto@gmail.com